Professzionális mérőeszközök, a jövő mezőgazdasági szakembereinek!
Kérdése van? +36-205466451
Az egyszerűen kezelhető automata minititrátorral gyorsan és pontosan meghatározható a gyümölcslé titrálható savtartalma és pH-értéke. A pontosságról a precíz dinamikus adagolórendszer gondoskodik. A kalibrálási adatokat a CAL CHECK™ funkció ellenőrzi, így kiküszöbölhetők a szennyezett elektród vagy kalibráló oldat által okozott hibák. A keverési sebesség szabályozása automatikus a kevert folyadék súlyának és viszkozitásának megfelelően.
A GLP (helyes laboratóriumi gyakorlat) funkciónak köszönhetően nyomon követhetők a műszer és a pumpa kalibrálási adatai. A mért értékek elmenthetők, illetve exportálhatók USB pendrive vagy személyi számítógép segítségével. Az eredmények alapján valósidejű grafikon is megjeleníthető a kijelzőn. A gyümölcslé titrálható savtartalma a hidrogénion‐tartalomra utal. Ez az érték a gyümölcslé savasságáért felelős összes anyagra vonatkozik (szabad hidrogénionok, szerves savak, sók és kationok).
Mivel a szerves savak az erős bázisokkal reakcióba lépő gyümölcslevek legsavasabb alkotóelemei, a titrálható savtartalom általában a meghatározó sav (citromsav, borkősav, almasav) arányában fejezhető ki. A gyümölcsök titrálható savtartalma a gyümölcs érettségének egyik fontos paramétere.