Professzionális mérőeszközök, a jövő mezőgazdasági szakembereinek!
Kérdése van? +36-205466451
Az oldott oxigén (DO) fogalma a folyadékban található szabad molekuláris oxigéntartalomra vonatkozik. Értékének mérése fontos, mivel a borkészítés egyes szakaszaiban fontos szerepet tölt be:
1. A lefejtés során (a bor ízét nagymértékben befolyásolja az oxigén).2. A szűrés során (az oxigénfelvétel mérésével biztosítható a megfelelőfolyamatirányítás).3. Az érlelés során.4. Az oxigénszint ellenőrzése a palackozás előtt (a koncentráció 0,5 mg/l alattlegyen, a magasabb érték nitrogén bekeverésével csökkenthető.).5. A palackozott bor oxigénszintjének mérése (a bor minőségének biztosításaérdekében a palackozás és a végső szűrés közben ellenőrizni kell az oxigénmennyiségét).